NOU
21%
  • BURUNDI Kibingo Honey - Img 1
  • BURUNDI Kibingo Honey - Img 2
  • BURUNDI Kibingo Honey - Img 3
  • BURUNDI Kibingo Honey - Img 4
  • BURUNDI Kibingo Honey - Img 5

BURUNDI Kibingo Honey

BURUNDI
26 00 RON (TVA inclus) 33 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
BURUNDI
SKU Cantitate Pret total Cantitate
BURKIBH025C 250 g
26 00 RON
33 00 RON
BURKIBH05C 500 g
47 00 RON
61 00 RON
BURKIBH1C 1 Kg
89 00 RON
98 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Honey; Scor SCA: 84 pc.

Gust fructat cu note de fructe rosii, cirese, caise, tenta usoara de caramel. Corp suculent, dulce, floral

Stația de spălat Kibingo se află în comuna Kayanza din nordul Burundi. Stația în sine se află la 1.893 de metri deasupra nivelului mării. Altitudinea fermelor din dealurile învecinate care alimentează stația de spălat variază de la 1.700 la 1.900 de metri față de nivelul mării.

Kibingo deservește 3.515 cultivatori de cafea înregistrați, răspândiți pe 18 dealuri din zonă. Toți producătorii înregistrați la o stație de spălat Greenco sunt organizați în grupuri de 30 de persoane, conduse de un conducător de fermă. Acest lider acționează ca un purtător de cuvânt pentru a facilita comunicarea și organizarea cu stația de spălat.

Stația de spălare este dotată cu 10 rezervoare de fermentare, 2 rezervoare de înmuiere și un câmp de uscare cu 4 mese de pre-uscare și 165 de mese de uscare. Kibingo poate procesa 750.000 kg de cireșe pe zi.

La stația de spălare, fermierii pot obține îngrășământ organic din pulpa de cafea compostată. Pentru a promova renovarea fermei, producătorii pot obține răsaduri de cafea subvenționate la prețuri reduse la stația de spălat. Fiecare stație are propria creșă în acest scop.

Stația de spălat participă la o serie de proiecte de sprijin și de sensibilizare a fermierilor, inclusiv un proiect de creștere a animalelor și o serie de proiecte Farmer Hub centrate pe consolidarea cooperativelor și îmbunătățirea randamentelor.
Cultivare

Majoritatea arborilor de cafea din Burundi sunt Red Bourbon. Din cauza dimensiunii din ce în ce mai mici a plantărilor de cafea, îmbătrânirea portaltoilor este o problemă foarte mare în Burundi. Mulți fermieri au copaci care au peste 50 de ani, dar cu parcele mici de cultivat, este greu de justificat scoaterea completă a copacilor din producție pentru cei 3 până la 4 ani în care vor fi nevoie de noi plantări pentru a începe să producă. Pentru a încuraja fermierii să-și renoveze plantările, Greenco achiziționează semințe de la Institut des Sciences Agronomiques du Burundi (ISABU), înființează pepiniere și vinde răsadurile fermierilor la preț sau sub cost.

În ciuda omniprezenței culturii de cafea în Burundi, fiecare mic agricultor produce o recoltă relativ mică. Micul proprietar are aproximativ 250 de copaci, în mod normal în curțile lor. Fiecare copac produce în medie 1,5 kilograme de cireșe, astfel încât producătorul mediu vinde aproximativ 200 până la 300 de kilograme de cireșe anual.

Detalii

Brand
Origine
Africa
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Honey
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review