NOU
32%
  • CACAO Boabe Crude - VENEZUELA Ocumare Costa de Oro - Img 1
  • CACAO Boabe Crude - VENEZUELA Ocumare Costa de Oro - Img 2

CACAO Boabe Crude - VENEZUELA Ocumare Costa de Oro

KESTAR CHOCOLATE
29 00 RON (TVA inclus) 43 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
KESTAR CHOCOLATE
SKU Cantitate Pret total Cantitate
COCVENOCU025C 250 g
29 00 RON
43 00 RON
COCVENOCU5C 5 Kg
477 00 RON
525 00 RON
COCVENOCU05C 500 g
53 00 RON
75 00 RON
COCVENOCU1C 1 Kg
100 00 RON
127 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Regiune Ocumare
Genetica Ancient Criollo
Profil Gust o aromă foarte bogată de fructe tropicale este împletită cu note speciale de condiment, care sunt unice în această regiune.  Gustul ''bitter''moale și delicat de ciocolată se dizolvă într-un buchet bogat de arome de fructe dulci și te duce în țări tropicale, învăluindu-te cu căldura și dragostea sa!
Fermentaţie în lăzi de lemn

Municipiul Ocumare de la Costa, statul Aragua.

Aceste locuri sunt renumite pentru subspeciile de cacao Criollo (Chuao, Choroni, Ocumare). Această subspecie de cacao crește pe malurile pârâului de munte Las Monjas.

Aceste boabe aparțin subvariei antice Criollo, prin urmare, a păstrat cea mai bogată aromă și aroma rafinată a fructelor tropicale, care se împletește cu note picante speciale, care sunt unice în regiunea de creștere - statul Aragua din Venezuela.


Boabele de cacao crude : o gustare sănătoasă și senzație de aromă pură

Cacao este un super aliment. Este plin de vitamine, minerale, antioxidanți, flavonoide și teobromină - toate substanțele chimice care fac un organism fericit. Prin urmare, este cu siguranță o idee bună să mănânci niște ciocolată crudă în fiecare zi.

Datorită procesului natural de producție, care nu implică prăjire sau fierbere, boabele de cacao crude își păstrează toate beneficiile aromatice și nutritive. După recoltare, boabele de cacao sunt fermentate împreună cu pulpa lor. După aceea, sunt spălate și apoi uscate la soarele peruan.
Cum ar trebui să mănânc boabe de cacao crude?

Puteți mânca boabe de cacao crude așa cum sunt. S-ar putea să trebuiască să vă obișnuiți mai întâi cu aroma pură de cacao. Este complet diferită de ciocolata (obișnuită). Este o nouă experiență de aromă împreună: mai puțin dulce, ușor amar, mai uscat, dar crocant. Îți e dor de dulceață? Dacă da, puteți înmuia boabele de cacao crude în puțină miere.

Câte boabe de cacao poți mânca pe zi?

Noi recomandăm maxim 5 până la 10 boabe pentru un adult și 2 până la 5 boabe de cacao pentru un copil.

Dacă cureți o boabe de cacao, boabele se desfășoară în niște sâmburi de cacao. Puteți să le adăugați la un smoothie sau să le presărați peste muesli sau cereale pentru micul dejun. Amestecă-le cu niște nuci și fructe și vei avea o gustare hrănitoare, sănătoasă.

Care este diferența dintre cacao crudă și ciocolată obișnuită?

Cacao este o materie primă și ingredientul de bază pentru fabricarea ciocolatei. Boabele de cacao crude conțin mulți nutrienți sănătoși. Când facem ciocolată așa cum o știm, acești nutrienți se pierd în mare măsură atunci când boabele de cacao sunt prăjite.

În plus, la ciocolata obișnuită se adaugă o mulțime de zaharuri și grăsimi, ceea ce nu face dreptate aromei și face ca boabele de cacao să-și piardă calitățile sănătoase. Prin urmare, este cu siguranță o idee bună să încercați cândva boabele de cacao crude. Aroma este destul de diferită de ciocolata obișnuită. Este mai uscat, ușor amar, dar crocant.

Bună, iubitori de ciocolată! Știați că unul dintre cei mai critici pași în procesul de fabricare a ciocolatei din boabe de cacao este fermentația? Și știați că întoarcerea boabelor în timpul fermentației este crucială pentru calitatea și aroma lor?

Iată de ce: în timpul fermentației, boabele de cacao suferă o serie de reacții chimice care își transformă precursorii de aromă în aromele bogate și complexe pe care le asociem cu ciocolata. Cu toate acestea, dacă fasolea rămâne stagnată sau neîntoarsă, se poate dezvolta inegal și chiar poate dezvolta mucegai sau arome neplăcute.

Acolo intervine turnarea. Prin amestecarea sau răsturnarea periodică a boabelor, fermentația poate avea loc mai uniform, ceea ce poate duce la o dezvoltare mai bună și mai consistentă a aromei. Întoarcerea permite, de asemenea, să circule aerul, promovând creșterea bacteriilor dorite și descurajând creșterea celor dăunătoare.

Așa că data viitoare când veți savura un baton de ciocolată, amintiți-vă rolul crucial pe care l-a jucat strunjirea în crearea sa. Și dacă aveți vreodată norocul să asistați în persoană la procesul de fermentare, asigurați-vă că le amestecați bine!

Detalii

Categorii
PRODUSE
Boabe Cacao Crude
Origine
America de Sud

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review