Descriere
DESPRE FERMA
Fermierii indigeni de pe insula Guadalcanal folosesc din plin potențialul climatului lor tropical și al solului vulcanic fertil, cultivând cacao
alături de cocotieri nativi, legume rădăcinoase și lemn de esență tare. Ei se adaptează la provocările puse de încălzirea globală, fiind printre primii cu care se confruntă consecințele ca comunități insulare și depuneți eforturi pentru a le folosi cât mai bine
a resurselor lor pentru a asigura o agricultură durabilă.
DESPRE PARTENERIATUL NOSTRU
Partenerul nostru local, Cathiro Commodities Development Ltd., conduce eforturile de a crea oportunități economice sporite pentru fermierii indigeni pe Insulele Solomon. Prin inițiative care abordează defrișările locale și prin acordarea de sprijin pentru proiectele agroforestiere axate pe cacao cultivare, acești fermieri sunt împuterniciți să susțină un ecosistem viabil fermele lor, promovând simultan biodiversitatea în regiune.
GENETICA Amelonado, Criollo,
Trinitario, Național
DIMENSIUNE Medie, Omogenă
FERMENTARE Fermentare centralizată,
Cutii de lemn
USCARE Deschis Uscare la soare sau
Plastic clasificat sub UV
SORTARE Manuala
CERTIFICARE Convențională
SEZONA DE RECOLTA Tot anul, vârf în aprilie - august
Profil de aromă
Balsamic , Citrice, dulceata de miere, aftertaste c eai negru, vin de Porto, cuisoare