CEAI ALB - Garden Fruits
Descriere
Profil de aroma:
O infuzie fructată și catifelată unde cremozitatea perelor se îmbină armonios cu dulceața delicată a căpșunilor și notele vibrante de rubarbă. Accentele florale de gălbenele și nalbă adaugă un rafinament subtil, completând această experiență aromată echilibrată și reconfortantă.
Ce regasim in aceasta infuzie?
Ceai alb (34%), bucăți de pară (30%), bucăți de măr, flori de gălbenele, bucăți de căpșuni (2%), felii de agrișe, bucăți de rubarbă (1%), flori de nalbă, aromă naturală de boabe de tonka cu alte arome naturale.
„Bujor”, „spiritul apei” și „acul de argint” – limba chineză are multe denumiri poetice pentru ceea ce ar putea fi cel mai prețios dintre toate ceaiurile. Ceaiul alb este o băutură delicată și rafinată, adesea considerată comoara ascunsă a lumii ceaiurilor.
În esență, cultivatorii experți de ceai alb caută cei mai fragezi muguri încă nedeschiși de pe tufișurile de ceai și frunzele acestora. După ce sunt culeși cu grijă, manual, aceștia sunt lăsați să se usuce sub cerul liber, fără prea multă procesare adițională. Pentru acest proces se folosesc covorașe speciale sau coșuri din nuiele. Prin supunerea ceaiului la acest scurt proces natural de uscare și ofilire, el își păstrează aspectul caracteristic, cu un număr mare de vârfuri de frunze. Caracteristicile frunzelor de ceai sunt firele mătăsoase, alb-argintii. Această metodă blândă de prelucrare păstrează esența pură a ceaiului, oferindu-i un gust ușor floral, cu note dulci și fructate, ca o adiere delicată a primăverii.
Ceaiul alb este apreciat nu doar pentru savoarea sa, ci și pentru beneficiile sale remarcabile. Bogat în antioxidanți, este considerat un aliat al sănătății, susținând metabolismul și protejând organismul împotriva stresului oxidativ. În cultura chineză, ceaiul alb este adesea asociat cu puritatea și armonia, fiind o băutură potrivită pentru momentele de liniște și reflecție
Modalitate de preparare:
2 lingurițe de ceai
Cantitate apă: 200 ml
Apă fierbinte la 90°C
Timp de infuzare: 2-4 min