CEAI CHINA OOLONG - Melon Papaya Splash
Descriere
Profil de aroma:
O infuzie revigorantă unde prospețimea pepenelui se îmbină armonios cu dulceața tropicală a papayei. Accentele citrice subtile ale lemongrass-ului și cojilor de cătină adaugă un plus de vivacitate, completând această compoziție echilibrată și plină de savoare.
Ce regasim in aceasta infuzie?
Ceai oolong (40%), bucăți de măr (mere, acidifiant: acid tartric), bucăți de papaya (10%) (papaya, zahăr), bucăți de pepene (8%) (pepene, zahăr din trestie brut, sirop de fructoză), lemongrass, coji de cătină, bucăți de sfeclă roșie, frunze dulci de mur, bucăți de căpșuni, flori de șofran, flori de albăstrele, aromă naturală.
Oolong, care în chineză înseamnă „dragon negru,” este un ceai semifermentat obținut din planta Camellia sinensis, unde procesul de fermentare este întrerupt înainte de a fi complet finalizat.
Frunzele proaspăt culese sunt lăsate să se usuce la soare. La un anumit punct, după ce încep să se ofilească și să se oxideze, procesul este oprit prin prăjirea rapidă a frunzelor la temperaturi ridicate. Rezultatul este un ceai de o calitate excepțională, cu un gust sublim și un caracter aparte; aspectul și aroma sa se situează undeva între ceaiul verde și ceaiul negru.
Recomandarea noastră: Cunoscătorii umezesesc frunzele cu puțină apă caldă înainte de preparare. Astfel, frunzele au nevoie de un timp de infuzare mai scurt pentru a-și dezvolta complet aroma.
Modalitate de preparare:
1 linguriță de ceai
Cantitate apă: 200 ml
Apă fierbinte la 90°C
Timp de infuzare: 3-4 min