CEAI GALBEN - Ginger Lemon
Descriere
Profil de aroma:
O infuzie vibrantă și echilibrată unde prospețimea lămâii se împletește armonios cu intensitatea revigorantă a ghimbirului. Notele citrice subtile și accentele ierboase de lemongrass adaugă o finețe rafinată, oferind o experiență aromatică revigorantă și reconfortantă.
Ce regasim in aceasta infuzie?
Ceai galben (73%), lemongrass, ghimbir (7%), felii de lămâie (4%), aromă naturală, coji de lămâie (2%).
Ceaiul galben este o raritate în lumea ceaiurilor, apreciat pentru finețea și procesul său de producție meticulos. Se recoltează într-o perioadă scurtă de timp, primăvara devreme, de aceea este produs în cantități mai mici. Similar ceaiului verde, dar cu un pas suplimentar de oxidare controlată, ceaiul galben dezvoltă un gust mai delicat și o aromă mai profundă, cu note dulci și ușor florale.
Procesul său unic implică un pas numit „îngălbenire”, în care frunzele sunt acoperite și lăsate să se aburească ușor. Acest procedeu ajută la îmbunătățirea texturii, reducerea astringenței și intensificarea aromei, oferindu-i o suavitate distinctă. Oxidarea fiind foarte ușoară, aproape inexistentă, ceaiul galben este mai bine tolerat de către stomac în comparație cu alte ceaiuri. În urma acestei metode, frunzele de ceai capătă o nuanță aurie, iar infuzia rezultată este luminoasă și mătăsoasă, cu o textură catifelată.
În China, ceaiul galben este considerat un ceai imperial, odinioară rezervat pentru nobili și oficialități, datorită nuanței aurii a infuziei, fiind asociat cu nuanța de galben imperial purtată de împarații Chinei. Astăzi, rămâne o alegere deosebită pentru cei care vor să exploreze o băutură rară, cu un caracter sofisticat.
Modalitate de preparare:
1 linguriță de ceai
Cantitate apă: 200 ml
Apă fierbinte la 80°C
Timp de infuzare: 2-3 min