PROCESARE: Anaerobic Washed Blackberry Mosto ; Scor SCA: 88.5 pc
Gust pregnant de mure, ciocolata neagra, coaja de portocala, tenta usor florala
Ferma Piedra Grande, situată în departamentul Huila, cultivă cafea pe 2 hectare. Martha a moștenit ferma - care își ia numele de la o piatră masivă încrustată în terenul fermei - acum 12 ani. Martha provine dintr-o lungă linie de fermieri de cafea, unde cafeaua nu este doar o cultură, ci însăși esența sa. Ca mamă singură, ea și-a susținut familia cultivând boabe de cafea de înaltă calitate. A început cu cultivarea soiului Castillo, dar acum 8 ani a făcut trecerea la soiul Geisha. De atunci, l-a rafinat și a construit încet o reputație ca producător cu un talent aparte pentru a scoate arome unice din copacii săi de cafea.
Această cafea este ceva unic precum un soi Geisha, care a fost fermentat anaerobic cu sucul de fructe din cireșele Pink Bourbon. Rezultatul este remarcabil; poate fi un succes de moment sau ceva ce poate fi replicat, doar timpul va spune! Dar Martha Cecilia Rodriguez, proprietara fermei Piedra Grande de 2 hectare din regiunea Huila, spune ferm: „Vom continua să inovăm și să căutăm noi procese de fermentație și protocoale pentru a obține arome magnifice și unice.”
Mai întâi, Martha fermentează cireșele de Geisha pentru a le înmuia și a extrage sucul din pulpă. După ce cireșele au fost presate pentru a extrage sucul, acestea sunt fermentate aerobic timp de 12 ore. După această perioadă scurtă de uscare, cafeaua trece printr-o fermentație anaerobică în recipiente închise pentru încă 60 de ore, împreună cu sucul obtinut de la ciresele din soiul Pink Bourbon. În final, cafeaua este spălată și uscată timp de aproximativ două săptămâni. Acest proces păstrează profilul Geisha, îmbunătățește notele fructate ale cafelei și îi sporește rotunjimea și dulceața.