Descriere
Procesare: Natural Anaerobic; Scor SCA: 88 pc
Gust tropical cu note pregnante de banana, completat cu cu ierburi de Provence și portocale.Senzatie lejera, aciditate spumanta, postgust de rom
Bunicii Martei Cecilia Rodriguez au început să cultive cafea acum 80 de ani, iar apoi au transmis pământul părinților Martei, care l-au lăsat la rândul lor celor 7 copii ai lor.
Având în vedere dimensiunea mică a fermei, Marta a decis să schimbe varietățile tradiționale de cafea cu una de mare valoare, cum ar fi Geisha.
Începând cu anul 2021, a hotărât să proceseze cafeaua în stil natural pentru a adăuga mai multă complexitate în ceașcă.
Această cafea Geisha, cultivată la o altitudine de 1.800 m, este fermentată timp de 90 de ore, uscată în butoaie etanșe și apoi uscată la soare pe un patio acoperit timp de aproximativ 30 de zile.
Columbia, datorită poziției sale geografice în jurul ecuatorului, are avantajul de a avea două recolte pe an, ceea ce înseamnă cafea proaspătă pe tot parcursul anului. Datorită celor trei lanțuri muntoase ale Anzilor, care se întind de la nord la sud, se creează diferite zone climatice și culturale, iar acest lucru face ca aroma cafelei din fiecare departament din Columbia să fie unică.