Descriere
Procesare: Naturala; Scor SCA : 88.25 pc
Alonso Bustos produce cafea de peste 20 de ani. Și-a moștenit ferma de la mama sa și este a treia generație a familiei sale care produce cafea pe pământul lor.
A început să cultive cafea de specialitate la începutul anilor 2010, când a văzut că cafeaua de specialitate câștiga prețuri mai mari. El speră că producția de specialitate îi va ajuta afacerea să rămână sustenabilă în timp. S-a concentrat pe îmbunătățirea infrastructurii de procesare și pe schimbarea metodelor de fertilizare pentru a crește calitatea cafelei. El speră ca oamenii care îi beau cafeaua să înțeleagă dragostea și munca grea pe care el și familia lui le depun în producerea acesteia.
Miller Bustos are 2 fiice care ambele vor să facă parte din afacerea cu cafea. Ei plănuiesc să urmeze o facultate și să primească pregătire tehnică în agronomie și alte domenii conexe pentru a se pregăti pentru cariere în cafea.
Recoltare și post-recoltare
După culesul manual selectiv, cireșele coapte sunt pulverizate și fermentate. După fermentare, pergamentul este spălat în apă curată și este așezat pe terase. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniformă.
Despre Cuatro Vientos
Cuatro Vientos este un exportator de familie cu sediul în Columbia. Fondată în 2018 de Julian & Yonatan Gonzalez și cu sediul în Huila, compania poartă numele primei fermă a lui Gonzalez, unde frații și-au petrecut o mare parte din copilărie. Yonatan și Julian au aflat multe din ceea ce știu de la tatăl lor, Armando Gonzalez, care era un „pergaminero”, cineva care cumpăra și vindea cafea de pergament. Sucafina lucrează cu Cuatro Vientos din 2021.
Cuatro Vientos are 3 puncte de cumpărare în Huila: Acevedo, Santa Maria și Algeciras. Cu aceste trei locații, ei sunt capabili să-și aprovizioneze cafea proaspătă pentru aproximativ jumătate din an. De asemenea, dețin 2 depozite care sunt plasate strategic în Acevedo (în sudul Huila) și Campo Alegre (în nordul Huila). Depozitele oferă fermierilor o serie de servicii importante. Fermierii își pot usca cafeaua pe terasele depozitelor, pot depozita pergamentul uscat în silozuri și pot învăța să gradeze și să evalueze cafeaua în laboratoarele de cupe.