COSTA RICA Tarrazu La Pastora

COSTA RICA
[2]
44 00 RON (TVA inclus) 52 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
COSTA RICA
SKU Cantitate Pret total Cantitate
COSPAS025P 250 g
44 00 RON
52 00 RON
COSPAS05P 500 g
77 00 RON
87 00 RON
COSPAS1P 1 Kg
137 00 RON
146 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Spalare ; Scor SCA: 84 pc

Gust cu note florale elegante, piersici dulci, cirese, ciocolata cu lapte, corp catifelat, aciditate citrica placuta.

PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso ; Filtru

MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)

PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile

Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.

Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.


Procesare: Spalare ; Scor SCA: 84 pc

Gust cu note florale elegante, piersici dulci, cirese, ciocolata cu lapte, corp catifelat, aciditate citrica placuta.

FERMA: La Pastora

Cafeaua „La Pastora” din Costa Rica SHB Tarrazu este clasata printre cele mai bune din lume. Acesta cafea este cultivata la altitudini mari, peste 1200 m, permitandu-i sa fie desemnata 'Single Hard Bean'. Solul este in mare parte vulcanic si confera cafelei o aciditate ridicata. Regiunea Tarrazu este una dintre cele mai productive din Costa Rica, cind vine vorba de cultura cafelei. Cafeaua din regiunea Tarrazu este recunoscuta ca o cafea cu arome clare si curate. Productia variaza de la mari asociatii comerciale si pina la micro loturi familiale.

Costa Rica are opt regiuni de cultivare a cafelei, dintre care cea mai faimoasă este Tarrazú. Delimitată de Oceanul Pacific la vest și de lanțul muntos al Cordillerei Centrale la est, este o regiune cu vegetație luxuriantă și priveliști uluitoare. Mai presus de toate, Tarrazú este o locație ideală pentru a cultiva cafea Arabica. Altitudinile mari și o compoziție sedimentară a solului favorizează aciditatea fină și fină pentru care sunt renumite aceste cafele, în timp ce râul Pirrís din apropiere furnizează regiunea cu apă dulce. Înființată de mult în această regiune, cooperativa CoopeTarrazú a fost înființată în 1960. Înainte de înființare, nu existau mori umede în apropiere unde fermierii să-și poată aduce cafeaua, așa că cafeaua era vândută mai ales intermediarilor. Fermierii aveau, de asemenea, doar puține cunoștințe despre producția de cafea, rezultând randamente scăzute din munca lor grea. Astăzi, CoopeTarrazú este cea mai mare cooperativă din regiune, cu peste 5.000 de membri care își livrează cireșele de cafea la moara umedă comunală. O parte a strategiei lor este de a crește productivitatea prin diverse programe de formare și vizite de inginerie la fermă. Pe lângă producția de cafea de înaltă calitate, membrii sunt dedicați dezvoltării sociale a comunităților locale, precum și protecției mediului prin practici ecologice. Printre inițiativele lor se numără programe de reciclare, utilizarea energiei regenerabile și reducerea consumului de apă. Datorită condițiilor favorabile de sol și climă, regiunea este renumită pentru producerea unora dintre cele mai bune cafele din lume. Altitudinile mari și, prin urmare, temperaturile scăzute din timpul nopții lasă cireșele să se maturizeze mai lent, rezultând un bob dens, care califică cafeaua drept Boab Strictly Hard (SHB). Cafelele de la Tarrazú au câștigat deja mai multe competiții internaționale de barista și cupping


Detalii

Categorii
Brand
Origine
America Centrala
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Spalare
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 2 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
A
Ambradio0
30 iun.
Achizitie verificata
F
Fancsiki Rudolf
02 nov. 2023
Achizitie verificata
La fiecare comanda incerc o cafea diferita de aici, dar aceasta cafea o comand de fiecare data. Daca nu ar fi de curiozitate nici nu as mai incerca alte cafele.