COSTA RICA Tarrazu La Pastora Honey

COSTA RICA
380 00 RON / 5 KG (TVA inclus) 404 00 RON / 5 KG
Costurile de livrare nu sunt incluse
COSTA RICA
SKU Comanda Minima Cantitate Pret total Cantitate
COSPASH Cutie 5 KG 1 Kg
76 02 RON / 5 KG
COSPASH5C Cutie 5 KG Cafea Verde 5 kg
380 00 RON / 5 KG
404 00 RON / 5 KG
De la 25+ kg (5 Cutii x 5 KG) Discount 10 % ; Reducere si pentru comenzi cu origini mixte.
Cantitate: 5+
Discount: 10%
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Honey; Scor SCA: 85 pc

Gust curat si balansat cu note de fructe de padure rosii, smochine, zahar brun frisca si subtonuri lactice

Cafeaua „La Pastora” din Costa Rica SHB Tarrazu este clasata printre cele mai bune din lume. Acesta cafea este cultivata la altitudini mari, peste 1200 m, permitandu-i sa fie desemnata 'Single Hard Bean'. Solul este in mare parte vulcanic si confera cafelei o aciditate ridicata. Regiunea Tarrazu este una dintre cele mai productive din Costa Rica, cind vine vorba de cultura cafelei. Cafeaua din regiunea Tarrazu este recunoscuta ca o cafea cu arome clare si curate. Productia variaza de la mari asociatii comerciale si pina la micro loturi familiale.

Costa Rica are opt regiuni de cultivare a cafelei, dintre care cea mai faimoasă este Tarrazú. Delimitată de Oceanul Pacific la vest și de lanțul muntos al Cordillerei Centrale la est, este o regiune cu vegetație luxuriantă și priveliști uluitoare. Mai presus de toate, Tarrazú este o locație ideală pentru a cultiva cafea Arabica. Altitudinile mari și o compoziție sedimentară a solului favorizează aciditatea  fină pentru care sunt renumite aceste cafele, în timp ce râul Pirrís din apropiere furnizează regiunea cu apă dulce. Înființată de mult în această regiune, cooperativa CoopeTarrazú a fost fondată în 1960. Înainte de înființare, nu existau mori umede în apropiere unde fermierii să-și poată aduce cafeaua, așa că cafeaua era vândută mai ales intermediarilor. Fermierii aveau, de asemenea, cunoștințe limitate despre producția de cafea, rezultând randamente scăzute din munca lor grea. Astăzi, CoopeTarrazú este cea mai mare cooperativă din regiune, cu peste 5.000 de membri care își livrează cireșele de cafea la moara umedă comunală. O parte a strategiei lor este de a crește productivitatea prin diverse programe de formare și vizite de inginerie la fermă. Pe lângă producția de cafea de înaltă calitate, membrii sunt dedicați dezvoltării sociale a comunităților locale, precum și protecției mediului prin practici ecologice. Printre inițiativele lor se numără programe de reciclare, utilizarea energiei regenerabile și reducerea consumului de apă. Datorită condițiilor favorabile de sol și climă, regiunea este renumită pentru producerea unora dintre cele mai bune cafele din lume. Altitudinile mari și, prin urmare, temperaturile scăzute din timpul nopții lasă cireșele să se maturizeze mai lent, rezultând un bob dens, care califică cafeaua drept Strictly Hard Beans (SHB).

Cafelele de la Tarrazú au câștigat deja mai multe competiții internaționale de barista și cupping

Detalii

Brand
Origine
America Centrala
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Honey
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review