Descriere
PROCESARE: Natural EA
Aceasta cafea este supusa procesului de decafeinizare cu apa si Acetat de Etil (Ethyl-Acetate), cunoscut si sub denumirea de proces „Sugarcane” sau „E.A.”. În acest proces, o substanță naturală (Acetatul de Etil), obținută în mod obișnuit din trestia de zahăr, este extrasă și utilizată ca solvent pentru a se lega de cofeină.
Procesul începe prin înmuierea boabelor de cafea verde în apă, urmată de o etapă de aburire timp de aproximativ 30 de minute, pentru a deschide porii și a permite expansiunea celulelor cafelei. Această etapă facilitează extracția cofeinei. Ulterior, boabele verzi sunt înmuiate și spălate într-o soluție de acetat de etil, care atrage și elimină cofeina. După ce cafeaua este saturată, rezervorul este golit, iar o soluție proaspătă este turnată în interior, acest proces repetându-se timp de încă opt ore.
Apoi, cafeaua este supusă din nou aburirii pentru a elimina orice urme de acetat de etil. După uscarea, răcirea și lustruirea boabelor, se efectuează un control final al calității pentru a determina dacă boabele de cafea sunt pregatite pentru prajire.