Descriere
Procesare: Natural Water EA Decaf; Scor SCA: 82.5 pc
Gust cu note de ciocolată neagră, nuci prăjite, zahăr brun, senzație catifelată
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso; Filtru
MACINARE: Boabe (Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile; Filtru 7 zile
Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.
Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.
Procesare: Natural Water EA Decaf; Scor SCA: 82.5 pc
Gust cu note de ciocolată neagră, nuci prăjite, zahăr brun, senzație catifelată
Aceasta cafea este supusa procesului de decafeinizare cu apa si Acetat de Etil (Ethyl-Acetate), cunoscut si sub denumirea de proces „Sugarcane” sau „E.A.”. În acest proces, o substanță naturală (Acetatul de Etil), obținută în mod obișnuit din trestia de zahăr, este extrasă și utilizată ca solvent pentru a se lega de cofeină.
Procesul începe prin înmuierea boabelor de cafea verde în apă, urmată de o etapă de aburire timp de aproximativ 30 de minute, pentru a deschide porii și a permite expansiunea celulelor cafelei. Această etapă facilitează extracția cofeinei. Ulterior, boabele verzi sunt înmuiate și spălate într-o soluție de acetat de etil, care atrage și elimină cofeina. După ce cafeaua este saturată, rezervorul este golit, iar o soluție proaspătă este turnată în interior, acest proces repetându-se timp de încă opt ore.
Apoi, cafeaua este supusă din nou aburirii pentru a elimina orice urme de acetat de etil. După uscarea, răcirea și lustruirea boabelor, se efectuează un control final al calității pentru a determina dacă boabele de cafea sunt pregatite pentru prajire.