NOU
  • DECAF ETIOPIA Sidamo CO2 - Img 1
  • DECAF ETIOPIA Sidamo CO2 - Img 2
  • DECAF ETIOPIA Sidamo CO2 - Img 3

DECAF ETIOPIA Sidamo CO2

ETIOPIA
48 00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
ETIOPIA
SKU Cantitate Pret total Cantitate
DECETISID025P 250 g
48 00 RON
DECETISID05P 500 g
84 00 RON
DECETISID1P 1 Kg
151 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: CO2 Decaffeinated ; Scor: 82 pc

Gust fructat si floral cu note de ciocolata neagra, cirese amarena, mure, zahar brun

PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso ; Filtru

MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)

PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile

Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.

Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.

Procesare: EA Sugarcane Decaffeinated ; Scor: 82 pc

Gust floral si fructat cu usoare note de cacao si ciocolata

În timp ce Etiopia este renumită ca locul de naștere al cafelei, astăzi rămâne un favorit al industriei cafelei de specialitate pentru varietatea sa incredibilă de arome. Deși trasabilitatea completă a fost dificilă în istoria recentă, noile reglementări au făcut posibilă achiziția directă. Colaborăm direct cu fermierii pentru a-i ajuta să producă loturi de specialitate de calitate superioară, care sunt acum complet trasabile, adăugând valoare atât pentru fermieri, cât și pentru prăjitori. 

Cafeaua oferă, de asemenea, principalul venit pentru până la 25% din populație. Peste 15 milioane de oameni cultivă cafeaua ca principală cultură comercială. Guvernul etiopian depinde, de asemenea, de cafea pentru a genera între 25 și 35% din totalul veniturilor anuale de export.

Procesul de decafeinizare cu dioxid de carbon (CO₂) este unul dintre cele mai blânde și eficiente metode de îndepărtare a cofeinei din boabele de cafea, păstrând în același timp caracteristicile aromatice ale originii. Aplicat pe o cafea din regiunea Sidamo din Etiopia, acest proces permite conservarea profilului floral și fructat specific acestei zone, cunoscută pentru altitudinile ridicate, solurile fertile și varietățile autohtone de Arabica.
Metoda CO₂ implică utilizarea dioxidului de carbon în stare supercritică, adică într-o formă în care are proprietăți atât de gaz, cât și de lichid. Boabele verzi de cafea sunt mai întâi umezite cu apă pentru a deschide porii, apoi sunt expuse la CO₂ supercritic care acționează ca un solvent selectiv, extrăgând cofeina fără a afecta compușii aromatici. După finalizarea procesului, boabele sunt uscate și pregătite pentru prăjire.
Cafeaua Sidamo decafeinizată prin CO₂ păstrează note delicate de flori, fructe de pădure și ceai negru, cu o aciditate echilibrată și un corp fin. Este o alegere ideală pentru cei care doresc să se bucure de complexitatea unei cafele etiopiene autentice, fără efectele cofeinei. Această metodă este considerată ecologică și sigură, deoarece nu implică solvenți chimici agresivi și permite o decafeinizare naturală, cu respect pentru calitatea boabelor.

Detalii

Categorii
Brand
Origine
Africa
Atribute
Single Origin, Decaf
PROCESARE
Decaf
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review