Descriere
Procesare Naturala
Gust floral, parfumat cu iasomie, mango, miere si note de ciocolata
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso ; Filtru
MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile
Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.
Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.
Procesare Naturala; Scor: 85.75 pc
O cafea eleganta cu dulceata placuta si note usor condimentate de cardamom, stafide, pruna uscata, cirese amarena
Familia Alvarez cultivă cafea în El Salvador de peste 100 de ani și de-a lungul a patru generații. Fermele lor premiate sunt situate pe dealurile verzi luxuriante din Santa Ana, în vestul țării, ale căror soluri vulcanice bogate și climă blândă oferă condiții ideale pentru cultivarea cafelei. Familia deține mai multe ferme și, de asemenea, renumita Moara Borbollon, unde a fost prelucrat acest lot. Toate loturile sunt culese manual și colectate în coșuri tradiționale țesute manual din decembrie până în martie de către culegători care au fost special instruiți să aleagă numai cele mai bune și complet mature cireșe de cafea.
Finca La Reforma a fost înființată de Rafael Alvarez Lalinde în 1892 pe pantele bogate și umede ale vulcanului Santa Ana. Originar din Columbia, Don Rafael a emigrat în regiune, aducând cu el unele dintre cele mai bune semințe de cafea pentru a începe o nouă moștenire pentru producția de cafea. Patru generații mai târziu, descendenții săi încă mai dețin și administrează această pereche de mici ferme învecinate – inițial parte a acestei ferme inițiale, care a fost distrusă pentru moșteniri – pe versanții fertili ai vulcanului Santa Ana.
Frații Alvarez Diaz sunt a patra generație care cultivă cafea în această regiune excepțională. Pe urmele tatălui lor, ambele ferme sunt plantate până în prezent numai cu arbori de cafea din soiul bourbon roșu, demonstrând angajamentul familiei față de calitate chiar și în fața recentelor lupte ale El Salvador cu rugina frunzelor de cafea, la care arborii Bourbon sunt deosebit de sensibili. Familia experimentează cu bourbon portocaliu și galben, dar plănuiește să rămână doar cu acest singur soi.
Această proprietate de 36 de hectare este plantată cu arbori de cafea Bourbon 100% și beneficiază de condiții excelente de creștere, precum și de o gestionare scrupuloasă a fermei. Munca asiduă a familiei Alvarez a fost recunoscută în Cupa Excelenței 2011, când La Reforma a obținut locul trei în finala competiției cu un scor de 91,72.
Pomii de cafea din La Reforma sunt cultivați la umbră sub specii autohtone de umbră (la o densitate de aproximativ 50%), care îmbogățesc și conservă solul și oferă un habitat important pentru păsări și alte animale sălbatice. Pomii sunt gestionați după un program riguros de tăiere care menține sănătatea arborilor și le îmbunătățește rezistența la boli și daune ale insectelor. Condițiile excelente de creștere și angajamentul față de practicile de creștere durabilă au ajutat familia să recolteze unele dintre cele mai bune cafea din această regiune de elită a El Salvador.
Pomii de cafea din La Reforma sunt cultivați la umbră sub specii autohtone de umbră (la o densitate de aproximativ 50%), care îmbogățesc și conservă solul și oferă un habitat important pentru păsări și alte animale sălbatice. Pomii sunt gestionați după un program riguros de tăiere care menține sănătatea arborilor și le îmbunătățește rezistența la boli și daune ale insectelor. Condițiile excelente de creștere și angajamentul față de practicile de creștere durabilă au ajutat familia să recolteze unele dintre cele mai bune cafea din această regiune de elită a El Salvador.
Cireșele de cafea sunt culese manual atunci când sunt pe deplin coapte de către culegători care au fost instruiți să aleagă numai cireșe complet mature. Cafeaua este apoi procesată în moara umedă modernă a familiei, uscată la soare pe terase și depozitată în unitatea construită special. Acest lucru permite familiei Alvarez să gestioneze întregul proces de producție - cu atenție meticuloasă la detalii afișate în fiecare etapă. Familia și personalul lor sunt, de asemenea, cuperători calificați și își iau regulat cafeaua și își reușesc cafeaua pentru a menține calitatea.
Moara El Borbollon este condusă de Eduardo Alvarez, al cărui tată (tot Eduardo) i-a lăsat moștenire pasiunea pentru cultivarea cafelei și l-a inspirat să lupte mereu pentru cea mai înaltă calitate. Sub conducerea lui Eduardo, moara a accesat din ce în ce mai mult piețele de specialitate și a oferit asistență tehnică cheie și îndrumare fermelor cu care lucrează. De fapt, munca grea și susținerea lui Eduardo au permis multor dintre aceste ferme să se plaseze în competițiile Cupa Excelenței. Din cele 15 ferme de mare altitudine cu care lucrează El Borbollon, 10 au câștigat locuri la competițiile Cupa Excelenței. 4 dintre acestea, inclusiv La Reforma, au câștigat Premiul Prezidențial COE pentru obținerea unor scoruri de peste 90 de puncte.