Descriere
Procesare: Spalare ; Scor SCA : 86.25 pc
Profil gust: note de ceai negru, iasomie, afine, vanilie
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preaparare Espresso ; Filtru
MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile
Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.
Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc
Procesare: Spalare ; Scor SCA : 86.25 pc
Profil gust: note de ceai negru, iasomie, afine, vanilie
Situată la aproximativ 270 km de Addis Abeba, în Valea Marelui Rift din Africa de Est, care trece prin Etiopia și Kenya până în Mozambic, regiunea Sidamo a fost numită după locuitorii săi. Solul vulcanic bogat oferă arborilor de cafea toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru a dezvolta un profil tipic de ceașcă.
În Sidamo cafeaua este cultivată exclusiv de micii fermieri. La o altitudine care variază între 1.550 și 2.200 de metri, ei recoltează aproximativ 37.000 de tone de cafea anual pe un total de 70.000 de hectare.
Deoarece producătorii sunt foarte mici, ei se bazează pe familiile lor și nu angajează aproape deloc lucrători de recoltare. Cireșele roșii sunt livrate diferitelor cooperative conduse de mici proprietari, pentru a fi prelucrate. Marea majoritate a cireșelor (95%) sunt spălate complet și uscate la soare pe paturi ridicate.
Boabele de cafea de la Sidamo sunt de dimensiuni medii și au o culoare verzuie. Cafelele Sidamo sunt cunoscute pentru gustul lor echilibrat, cu note florale de iasomie și floare de portocal, adesea asociate cu componente de fructe de pădure, cum ar fi coacaze rosii sau negre, o aciditate citrică bine echilibrată, fină, medie și un corp moale în jurul profilului cafelei.
Informatii Senzoriale:
Aroma / Fragrance: 8
Gust / Flavour: 8.25
Post-gust / After-taste: 8
Aciditate / Acidity: 8
Corp / Body: 8
Echilibru / Balance: 8
Uniformitate / Uniformity: 10
Ceasca / Clean Cup: 10
Dulceata / Sweetness:10