NOU
6%
  • ETIOPIA Sidamo Bombe - Img 1
  • ETIOPIA Sidamo Bombe - Img 2
  • ETIOPIA Sidamo Bombe - Img 3

ETIOPIA Sidamo Bombe

ETIOPIA
372 00 RON / 5 KG (TVA inclus) 396 00 RON / 5 KG
Costurile de livrare nu sunt incluse
ETIOPIA
SKU Comanda Minima Cantitate Pret total Cantitate
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Spalare; Scor SCA : 86.5 pc

Gust usor floral cu note de bergamotă, coacăze roșii și ceai negru.

Belayneh Beriso este unul dintre cei mai tineri producători de cafea din districtul Bombe. Este pasionat de producerea de cafele de înaltă calitate și este determinat să încerce procesarea experimentală pentru a îmbunătăți calitatea. Cafelele sale sunt dovada muncii sale grele și sunt nuanțate și încântătoare, cu note florale, condimente de copt, fructe de pădure și ceai negru.
Cultivare

Cu altitudini de peste 2.200 de metri deasupra nivelului mării, districtul Bombe din Sidama este printre regiunile producătoare de cafea la cea mai înaltă altitudine din Bensa, Sidama. Cafelele de la Bensa sunt cunoscute pentru aciditatea lor ușoară și notele fructate și florale. Producătorii din regiune sunt mai tineri decât media din alte regiuni și sunt foarte informați și motivați să producă cafea de specialitate. Succesul lui Bensa în competițiile Cupa Excelenței rămâne de neegalat.

Pe lângă cafea, Belayneh cultivă și banane false (enset), fasole și pomi fructiferi. Pomii fructiferi servesc și ca pomi de umbră pentru cultivarea cafelei.
Recoltare și post-recoltare

Belayneh culege manual cireșele coapte și roșii și le prelucrează la ferma sa. Cireșul este așezat pe paturi înălțate pentru a se usuca. Belayneh greblează cireșe la fiecare oră pentru a asigura o uscare uniformă și le acoperă la prânz și peste noapte. Durează aproximativ 16 zile pentru ca cireșele să se usuce.
Despre Sidamo

Regiunea Sidamo din sudul Etiopiei deține distincția ca fiind una dintre cele trei regiuni comerciale de cafea din Etiopia. Alături de Harrar și Yirgacheffe, Sidamo deține o Denumire de Origine pentru cafeaua cultivată în regiune. Acest lucru nu este surprinzător dacă luați în considerare altitudinile mari de 1.550 până la 2.200 de metri deasupra nivelului mării, precipitațiile abundente și solul fertil care fac cafeaua cultivată în această regiune atât de remarcabilă.

Regiunea Sidamo este numită după grupul etnic indigen, Sidama, care numesc regiunea acasă. La granița de est a lui Sidamo se află regiunile mari Arsi și Bale, în timp ce la vest, Sidamo este mărginit de Gamogofa.

Sidamo se află pe calea Văii Marii Rift și datorită acestui fapt, peisajul rural din Sidamo este luxuriant și verde. Există mai multe lacuri de apă dulce care furnizează apă potabilă și agricolă și reprezintă natura dens populată a acestei regiuni.

Marea Rift Valley se întinde de la vârful cel mai nordic al Etiopiei prin Kenya și până în cea mai suică regiune a Tanzaniei. Adăpostește unele dintre cele mai vechi fosile cunoscute ale omenirii, ceea ce sugerează importanța acesteia în dezvoltarea timpurie a umanității.
Etiopia clasa 1

Clasele din Etiopia depind de inspecția vizuală pentru defecte și de calitatea cupei. Gradul 1 este considerată cafeaua de cea mai bună calitate. Clasele 1 și 2 sunt considerate cafea de specialitate, clasele 3-9 sunt clasificate ca cafea comercială. Gradul 1 este lipsit de defecte de cupă și murdărie și are zero quakeri.

Detalii

Brand
Origine
Africa
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Spalare
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review