NOU
22%
  • ETIOPIA Yirgacheffe Chelbessa Natural Gr 1 - Img 1
  • ETIOPIA Yirgacheffe Chelbessa Natural Gr 1 - Img 2
  • ETIOPIA Yirgacheffe Chelbessa Natural Gr 1 - Img 3
  • ETIOPIA Yirgacheffe Chelbessa Natural Gr 1 - Img 4

ETIOPIA Yirgacheffe Chelbessa Natural Gr 1

ETIOPIA
48 00 RON (TVA inclus) 62 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
ETIOPIA
SKU Cantitate Pret total Cantitate
ETICHEW025P 250 g
48 00 RON
62 00 RON
ETICHEW05P 500 g
85 00 RON
102 00 RON
ETICHEW1P 1 Kg
154 00 RON
173 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Naturala; Scor SCA : 86.5 pc

Gust cu note de fructe cu sambure, coapte si proaspete cu accente de panela, praline fine si flori de mar, completate de toffee, dulceata delicata si aciditate echilibrata.

PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso ; Filtru

MACINARE: Boabe (Livrare Standard)

PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile

Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.

Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc

Procesare: Naturala; Scor SCA : 86.5 pc

Gust cu note de fructe cu sambure, coapte si proaspete cu accente de panela, praline fine si flori de mar, completate de toffee, dulceata delicata si aciditate echilibrata.

Stația de spălat Chelbessa, unde a fost procesată această cafea, este destul de nouă în peisajul cafelei din Yirgacheffe. Cu toate acestea, această stație de spălat deținută și administrată de o familie produce cafele excepționale, la egalitate cu unele dintre cele mai renumite și consacrate ținute din regiune.
Cultivare

Fermierii din această regiune au cultivat cafea de generații în generații. Sunt adevărați specialiști și se angajează să utilizeze cele mai bune metode de cultivare fără substanțe chimice. Aceste metode de cultivare au ca rezultat un produs deja remarcat, iar Chelbessa profită la maximum de acest lucru respectând standardele stricte după recoltare.
Recoltare și post-recoltare

Toată cafeaua este recoltată manual în mod selectiv înainte de a fi livrată la stația de spălare. La stația de spălare, echipa lui Chelbessa se asigură că sunt procesate doar cireșele cele mai coapte. După sortare, cafeaua este pulverizată și apoi fermentată timp de 24 până la 36 de ore, în funcție de condițiile meteorologice. Odată ce fermentația este completă, pergamentul este spălat bine în apă curată și trimis prin canale de gradare, care separă fiecare lot în două grade în funcție de densitate. Odată clasificată, cafeaua este înmuiată în apă curată de izvor în rezervoare timp de 12 până la 24 de ore pentru a îndepărta toate urmele de mucilagiu fermentat.

Odată ce pergamentul este complet spălat și înmuiat, este așezat la uscat pe paturi ridicate timp de 10 până la 14 zile. În acest timp, pergamentul este întors în mod regulat și este sortat manual de mai multe ori pentru a îndepărta eventualele boabe deteriorate sau decolorate. Uscarea pergamentului este acoperită cu prelate de plastic în timpul celor mai calde ore ale zilei pentru a proteja pergamentul de uscarea prea rapidă. De asemenea, este acoperit peste noapte pentru a preveni infiltrarea condensului în pergamentul de uscare. Această muncă și dragoste au ca rezultat un profil de ceașcă cu adevărat rafinat.
Despre Yirgacheffe

Yirgacheffe este un district din regiunea Sidamo din sudul Etiopiei. Yirgacheffe este recunoscută pe scară largă ca una dintre „regiunile de naștere” a cafelei. Cafeaua spălată care provine din acest district sunt atât de cunoscute și căutate încât Yirgacheffe este considerată propria sa microregiune.

Majoritatea cafelelor cultivate în Yirgacheffe sunt soiuri locale (care sunt adesea numite și moștenire etiopienă). Alte soiuri cultivate în regiune au fost dezvoltate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma (JARC). JARC este un centru de cercetare important pentru Etiopia și a depus multă muncă în dezvoltarea de soiuri rezistente la boli și cu randament ridicat, care încă demonstrează calitate în profil.

Majoritatea fermierilor din regiune cultivă pe mai puțin de 5 hectare (mulți își numără fermele de cafea mai degrabă în termeni de arbori decât de suprafață). Metodele de cultivare sunt în cea mai mare parte tradiționale, cafeaua fiind cultivată ca parte a unei „grădini de cafea” integrate, intercalată cu alte culturi alimentare.

Detalii

Categorii
Brand
Recolta
24/25
Origine
Africa
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Naturala
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review