NOU
30%
  • ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural - Img 1
  • ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural - Img 2
  • ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural - Img 3
  • ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural - Img 4
  • ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural - Img 5

ETIOPIA Yirgacheffe Halo Beriti Gr.1 Natural

ETIOPIA
29 00 RON (TVA inclus) 42 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
ETIOPIA
SKU Cantitate Pret total Cantitate
ETIBERN025C 250 g
29 00 RON
42 00 RON
ETIBERN05C 500 g
53 00 RON
69 00 RON
ETIBERN1C 1 Kg
100 00 RON
118 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Naturala ; Scor SCA : 86.75 pc  

Gust proaspăt cu note parfumate de ceai negru, toffee și cacao fină, echilibrat de o dulceață fructată și o aciditate suculentă, discretă.

Stația Halo Beriti a fost fondată în 2014 în renumita regiune producătoare de cafea Yirgacheffe. Peste 700 de fermieri livrează la stație. Ei cultivă specii locale și soiuri JARC în ferme mici, care au o dimensiune de obicei de 1,5 hectare. Fermele lor se află la 1.800 până la 2.200 de metri deasupra nivelului mării și sunt situate la 3 kilometri de stație.

Halo Beriti plătește o primă de preț pentru cireșul de înaltă calitate pentru a stimula cultivarea atentă și culesul selectiv. Pentru majoritatea fermierilor, cafeaua este principala – și adesea singura – sursă de venit pentru familiile lor. Întrucât a existat un boom populațional și o lipsă de terenuri, o utilizare importantă a venitului familiei este trimiterea copiilor la școală, astfel încât aceștia să poată găsi locuri de muncă care nu necesită proprietatea asupra pământului.
Cultivare

Majoritatea fermelor sunt organice implicit. Fermierii folosesc în principal gunoi de grajd animal și compost ca îngrășământ. Stația Halo Beriti oferă instruire în bune practici agricole și extindere agronom.
Recoltare și post-recoltare

Fermierii și familiile lor culeg manual cireșele coapte și roșii și le livrează la stația de spălat Halo Beriti. La aport, cireșea este plutită pentru a îndepărta subcoaptele și apoi pulpată pe pulperul stației. Cafeaua este plasată în rezervoare de fermentație și fermentată timp de 36 până la 72 de ore înainte de a fi spălată în apă curată și trecută prin canalele de spălare. Pergamentul este înmuiat în apă curată de izvor pentru încă 8 până la 16 ore.

După înmuiere, pergamentul este așezat pe mesele de uscare a pielii timp de 1 zi pentru a permite să curgă cât mai multă apă. În acest timp, pergamentul este inspectat cu atenție de către lucrătorii care îndepărtează orice boabe deteriorate, deoarece este cel mai ușor de detectat deteriorarea atunci când pergamentul este umed.

A doua zi, pergamentul este mutat pe mesele de uscare ridicate pentru a se sterge lent. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. Durează între 9 și 12 zile pentru ca pergamentul să se usuce.
Etiopia clasa 1

Clasele din Etiopia depind de inspecția vizuală pentru defecte și de calitatea cupei. Gradul 1 este considerată cafeaua de cea mai bună calitate. Clasele 1 și 2 sunt considerate cafea de specialitate, gradele 3-9 sunt clasificate ca cafea comercială. Gradul 1 nu are defecte de cupă și murdărie și are zero quakeri.

Detalii

Brand
Recolta
24/25
Origine
Africa
Atribute
Single Origin
PROCESARE
Naturala
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review