NOU
9%
  • GUATEMALA Finca La Labor Carbonic Maceration - Img 1
  • GUATEMALA Finca La Labor Carbonic Maceration - Img 2
  • GUATEMALA Finca La Labor Carbonic Maceration - Img 3
  • GUATEMALA Finca La Labor Carbonic Maceration - Img 4

GUATEMALA Finca La Labor Carbonic Maceration

GUATEMALA
55 00 RON (TVA inclus) 61 00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
GUATEMALA
SKU Cantitate Pret total Cantitate
GUALABCM025P 250 g
55 00 RON
61 00 RON
GUALABCM05P 500 g
99 00 RON
109 00 RON
GUALABCM1P 1 Kg
181 00 RON
191 00 RON
Disponibil in stoc

Descriere

Procesare: Carbonic Maceration ; Scor SCA: 87 pc.

Gust dulce cu note exotice de cocos, ananas, stafide si final balansat de caramel

PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso ; Filtru

MACINARE: Boabe ( Livrare Standard)

PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile

Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.

Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.

Procesare: Carbonic Maceration ; Scor SCA: 86.75 pc.

Gust dulce cu note exotice de cocos, ananas, stafide si final balansat de caramel

Francisco Quezada Montenegro este a patra generație de Montenegro care cultivă cafea la La Labor Estate. În ultimii ani, Francisco a înființat La Labor Estate ca un campus de formare experimentală în procesare pentru producători din întreaga lume. La Labor a găzduit primul său curs internațional de procesare în 2020 și de atunci a continuat să ofere cursuri educaționale.

După ce fermierii calificați culeg manual doar cele mai coapte fructe de cafea, asigurând boabe de cea mai înaltă calitate, începe o etapă de prefermentare de 12-15 ore, punând bazele pentru aroma sa excepțională. Apoi, faza de depulpare îndepărtează cu atenție stratul exterior, expunând fasolea prețioasă din interior. Ceea ce urmează este inima procesării tradiționale a cafelei din Guatemala, unde boabele trec printr-un proces de fermentare transformativ care conferă arome distinctive și bogate preparării finale. După aceea, o spălare temeinică curăță boabele de orice mucilagii rămase. Pentru a valorifica elementele naturale, soarele devine aliatul boabelor de cafea, deoarece acestea sunt întinse cu dragoste pe terase pentru a se usca ușor sub îmbrățișarea sa caldă. Această metodă atentă și veche scoate la iveală tot ce este mai bun din fiecare bob de cafea, rezultând o ceașcă captivantă care surprinde esența măiestriei cafelei din Guatemala.

Macerarea carbonică se numără printre numeroasele procese interesante ale cafelei și una care a fost dezvoltată mai recent. Procesul implică utilizarea dioxidului de carbon pentru a înmuia țesutul fructului de cafea.

Macerarea carbonică este o formă de procesare anaerobă. Termenul este împrumutat dintr-un proces de vinificație în care ciorchinii de struguri sunt fermentați în rezervoare cu tulpinile lor. Dioxidul de carbon este apoi pompat direct în rezervoare. Includerea pieilor, semințelor și materialului vegetal în aceste circumstanțe de mediu speciale este o modalitate de a infuza vinul cu taninuri și alți compuși existenți în acele țesuturi, dar fără ca aceștia să le confere aromele uneori neplăcute. În esență, este o modalitate de a crește și îmbunătăți aroma a ceea ce altfel ar putea fi vinuri mai puțin aromate și plăcute.

Dar cum funcționează exact când vorbim despre cafea?

Definiția actuală a macerării carbonice în cafea se referă la cireșe întregi sigilate într-un recipient cu dioxid de carbon (CO2) pompat activ în el. CO2 creează presiune și împinge oxigenul (O2) afară, rezultând un mediu anaerob. Se crede că CO2 favorizează o forță metabolică diferită de fermentația în aer liber și, de asemenea, poate reduce oxidarea țesuturilor fructelor și semințelor."

În timp ce factori precum timpul și temperatura pot ajuta la crearea unei game de arome diferite, adesea cafelele de macerare carbonică au profiluri de aromă intense, cu arome de fructe alcoolice și gătite. Desigur, unele dintre ele sunt mai dulci, iar altele mai acide. 


Detalii

Categorii
Brand
Origine
America Centrala
Atribute
KESTAR GOLD EDITION, Single Origin, Microlot
PROCESARE
Carbonic Maceration
Varietate
Arabica 100%

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review