Descriere
Procesare: Spalare ; Scor SCA : 83 pc.
Gust cu note de ciocolata cu lapte, zahar brun, ierburi aromatice.
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso ; Filtru
MACINARE: Boabe (Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile
Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.
Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.
Procesare: Spalare ; Scor SCA : 83 pc.
Gust cu note de ciocolata cu lapte, zahar brun, ierburi aromatice
Producția de cafea în această țară mare, dar puțin populată, a suferit îndelung din cauza uraganelor devastatoare şi instabilității politice și financiare. Cu toate acestea, cafeaua este principalul produs de export in Nicaragua iar producătorii sunt dornici să continue să își dezvolte practici agricole în cadrul unei infrastructuri în perfecţionare pentru a reînvia reputația lor pe scena cafelei de specialitate.
Regiunea de nord a Nueva Segovia produce în mod constant o parte din cele mai bune cafele din țară, în principal din soiul Caturra. Micii proprietari fermieri își vând cafeaua la mori mari uscate, numite beneficii.
Cea mai mare parte a cafelei din Nicaragua este cultivată în regiunile Jinotega, Matagalpa și Nueva Segovia, deși există o serie de regiuni mai mici producătoare de cafea, cum ar fi Madriz si Boaca.
La fel ca și țările vecine, Nicaragua își clasează cafeaua în funcţie de altitudinea la care a fost cultivată. Peste 1.200 masl (meters above sea level) este descrisă ca Strict High Grown (SHG), peste 1.000 masl se numește High Grown (HG) și orice cafeaua de mai jos este denumită Standard Central (CS). Cultivat la altitudini între 1.200 și 1.500 masl, această cafea se încadrează în categoria SHG. EP înseamnă European Preparation, adică 100% din boabe sunt Screen 15+ cu toleranță scăzută la defect.
Acest amestec este o ceașcă clasică din America Centrală, o grozavă bază pentru espresso, precum și cafea la filtru, cu note consistente de ciocolată combinate cu puțină aciditate citrică.
Sperăm să vă bucurați de această ceașcă de cafea Nicaragua la fel de mult ca noi!