Descriere
Procesare: Honey; Scor: 85 pc
Gust delicat si balansat cu note de caise, caramel si dulceata de miere
Rwanda este binecuvântată cu condiții ideale pentru cultivarea cafelei: altitudini ridicate, precipitații regulate, soluri vulcanice bogate în materie organică și o abundență de arbori de cafea din varietatea Bourbon. Cea mai mare parte a cafelei rwandese este produsă de mici fermieri, ale căror plantații rareori depășesc un hectar pe familie.
Stația de procesare a cafelei Simbi este situată în districtul Huye, în Provincia de Sud a Rwandei, și este o afacere privată administrată de Abdul, inspirat să pășească în industria cafelei de propria sa bunică. Și ea a fost cultivatoare de cafea și una dintre puținele prăjitoare din mediul rural care se bucura zilnic de cafeaua produsă de ea. Stația a fost construită între anii 2011 și 2012, iar în 2013 a avut loc prima sa campanie de procesare, angajând aproximativ 85 de persoane — dintre care 85% erau femei. În același an, Simbi a participat pentru prima dată la competiția Rwanda Cup of Excellence, clasându-se pe locul 9 din 159 de participanți.
În ciuda tragediilor cauzate de genocidul și războiul civil care au zguduit lumea în 1994, Rwanda rămâne o țară de o frumusețe remarcabilă și o bogăție culturală profundă, care produce o cafea de calitate excepțională. În Rwanda, cafeaua a devenit un simbol al speranței și al reconstrucției — un drum spre un viitor mai luminos, într-o țară care astăzi este recunoscută pe bună dreptate ca un lider în domeniul cafelei de specialitate.