UGANDA Kapchorwa Honey
Descriere
Procesare: Honey; Scor SCA: 86 pc
Gust dulce si fructat cu note de mar verde, agrise, prospetime de caprifoi, note citrice de coaja de lamaie
PROFIL PRAJIRE: Potrivit pentru preparare Espresso ; Filtru
MACINARE: Boabe (Livrare Standard)
PERIOADA DE DEGAZARE: Espresso 10 -14 zile ; Filtru 7 zile
Pentru a va oferi o cafea PROASPAT PRAJITA, la KESTAR COFFEE se prajeste cafea doar LA COMANDA si este disponibila in varianta boabe (standard) sau macinata, livrata în ambalaj special cu supapă de degazare.
Daca doresti sa primesti cafeaua rasnita, inainte de finalizarea comenzii, mentioneza la rubrica ''COMENTARII COMANDA'' , cum anume o doresti: pentru espresso, filtru, ibric, etc.
Procesare: Honey; Scor SCA: 86 pc
Gust dulce si fructat cu note de mar verde, agrise, prospetime de caprifoi, note citrice de coaja de lamaie
Uganda este al doilea cel mai mare producător și cel mai mare exportator de cafea din Africa. Produce 75% Robusta și 25% Arabica.
Această arabica este cultivată în jurul Bugisu și Kapchorwa pe versanții Muntelui Elgon la o altitudine de aprox. 1900-2100 m.a.s.l.
Bariguna Coffee Ltd., înființată în 2020, lucrează în prezent în parteneriat cu doi producători, creând acces la cumpărători care se angajează să aibă relații de încredere și corecte.
Bariguna sprijină producătorii în îmbunătățirea metodelor de gestionare și procesare a fermelor pentru a obține prețuri mai mari și mai echitabile decât în prezent.
Kapchorwa se află pe versanții înalți ai Muntelui Elgon, un vulcan stins din estul Ugandei, la granița cu Kenya. Stația de procesare din Kapchorwa a fost construită în 2010 și deservește astăzi 907 producători, organizați în 35 de organizații de fermieri. Aceștia pot fi împărțiți în două grupuri: cei care locuiesc la altitudini mari (între 1.800 și 2.200 de metri), aproape de stație, și cei care trăiesc la altitudini medii (1.650–1.800 de metri), la baza unei stânci abrupte situate sub stație.
În medie, fermele au o suprafață de aproximativ 1 hectar (2,5 acri), iar fiecare fermier deține în jur de 978 de arbori de cafea. Între 75 și 90% din terenul agricol este dedicat cultivării cafelei. Cafeaua este adesea cultivată în sisteme complexe de intercalare, care combină arbori de diferite vârste și soiuri cu arbori de umbră, bananieri, fasole și cocoyam (cunoscut și sub numele de taro).